Getuigen Market Garden gezocht

Voor een serie portretten ben ik op zoek naar ooggetuigen van de operatie "Market Garden"en specifiek de slag om Arnhem in 1944.
De verhalen van deze mensen mogen niet verloren gaan!
Ik wil ze dan ook, behalve fotograferen, een kans geven het verhaal nog een keer te vertellen. Van dat gesprek zal ik opnames maken.
Rond de herdenkingen van de slag om Arnhem (in 2019) wil ik exposeren met de foto's en de opnames van deze ooggetuigen.

Bent u één van die getuigen of kent u iemand die mij zou kunnen helpen met het vinden van deze mensen? Vul het contactformulier op deze website in, of mail me via info@tomberendsen.nl of bel me via het nummer op de contactpagina.

Alvast bedankt!

Tom

Koepelgevangenis Arnhem

De Koepelgevangenis.

Een gebouw dat mede het aangezicht van de stad Arnhem bepaalt. Ontworpen in 1886 door Johan Metzelaar en momenteel een Rijksmonument. Jaren lang rij je er bijna elke dag langs en vraag je jezelf af hoe dat er van binnen uit ziet. Hoe het "voelt".

En dan, op een goede dag in januari, doet zich de kans voor om er te mogen fotograferen. Dankzij mijn goede vriendin en fotografie collega Daisy te Nijenhuis (Day's Eye Fotografie) die de huidige gebruikers van het pand benaderde en toestemming kreeg om er een halve dag door te brengen.

Het resultaat is een serie foto's van een bijzondere plek, met een bijzondere sfeer (en een bijzondere akoestiek!)

Een aantal van de door mij gemaakte foto's is hieronder in een slideshow en in het fotoalbum op deze pagina te zien.

Selfie

Eén van de meest populaire vormen van fotografie is de selfie.
Als je dan toch fotografeert, waarom niet meedoen met de massa..